środa, 12 grudnia 2012

Warzywa z patelni z tymiankiem

Lubie kuchnie jednogarnkową ,robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia.

Warzywa z patelni z tymiankiem

składniki

    5 szt ziemniaki,
    1 szt marchewka,
    1 szt cukinia,
    por,
    5 łyżek groszku zielonego mrożonego
    tymianek
    2 ząbki czosnek,
    pieprz biały
    1 łyżka masła
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    1 cebula

Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w  mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy  w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy  w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy  w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię  i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz