Lubie kuchnie jednogarnkową ,robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia.
Warzywa z patelni z tymiankiem
składniki
5 szt ziemniaki,
1 szt marchewka,
1 szt cukinia,
por,
5 łyżek groszku zielonego mrożonego
tymianek
2 ząbki czosnek,
pieprz biały
1 łyżka masła
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1 cebula
Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz