Do tego dania użyłam nowości na rynku Kostek bulionowych Domowa Kuchnia Bulion pieczarkowy z maślana nutą . Dzięki tej kostce zrobiłam aromatyczny sosik z maślaną nutką .
Sosem polałam pyszny 4 jajeczny makaron Międzybrodzki.
Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym
składniki
1 opakowanie makaronu 4 jajeczny MIĘDZYBRODZKI
25 dag mięso mielone z szynki,
1/2 szt cebula,
1 łyżeczka masło,
2 kostki bulion pieczarkowy z maślaną nutą Winiary
1 szklanka śmietana,
pieprz czarny mielony,
chilli płatki
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy mielona szynkę i podsmażamy mieszając. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy pokruszone kostki pieczarkowe i podlewamy wodą ok 3 szklanki. Dusimy. Następnie doprawiamy pieprzem i zaciągamy śmietaną z odrobina mąki. zagotowujemy i podajemy z makronem. Posypujemy suszonym chilli z pomidorami.
fajne danie:)
OdpowiedzUsuń