poniedziałek, 4 marca 2013

Hibiskusowe lody z winogronem

 Ciąg dalszy pyszności z kandyzowanym hibiskusem. Dziś lody nie tylko dla dzieci - przyjemnie i zdrowo.
 Kandyzowany hibiskus pochodzi z sklepu internetowego Skwarcu


Hibiskusowe lody z winogronem

składniki
  • hibiskus kandyzowany 1 garść
  • cukier brązowy ok 2 łyżki
  • winogrona czerwone ok 10 kulek
  • woda
Kandyzowany hibiskus zalewamy wrzątkiem . Dodajemy cukier brązowy .Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem . Następnie przecedzamy wywar -wody nie wylewamy. Hibiskus siekamy ,kulki winogrona kroimy też drobno. Dodajemy pokrojone kwiaty i owoce do wywaru z moczenia hibiskusa. Zostawiamy do ostygnięcia . Zimne wlewamy do foremek do lodów. Wstawiamy do zamrażalnika  najlepiej na całą noc.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz