Kolejna wspaniała książka w mojej
biblioteczce- Jesteś tym co jesz- Gillian McKeith.
Za książkę dziękuję i polecam - Dom
Wydawniczy REBIS
Z tytułem zgadzam się całkowicie .
Co w środku ? Wspaniałe ciekawe lekkie przepisy dla każdego.
Dzięki nim nie tylko schudniemy ale i
odżywimy nasz organizm . Dostarczymy mu dużo witamin i
mikroelementów.
Każdy, kto chce zdrowo się odżywiać,
dobrze wyglądać i wspaniale się czuć, znajdzie w tej książce
ponad 150 przepisów na zdrowe i smaczne soki, koktajle, zupy i dania
główne, którymi może się delektować cała rodzina.
Doktor
Gillian McKeith sławna dietetyczka przedstawia
nam zasady diety rozłączonej.
- Jedzenie jest dla człowieka tym, czym paliwo dla samochodu – wiele zależy od jego jakości
- Dieta to program na całe życie, a nie na dwa tygodnie. Pierwsze efekty są już widoczne po ok. 8 tygodniach
- Należy
jeść więcej! Nie mniej…
I – białka (mięso, ryby, jajka, mleko i przetwory mleczne oraz produkty sojowe)
II – węglowodany (miód, cukier, słodycze, produkty zbożowe, ziemniaki)
III – tłuszcze i warzywa o niskiej zawartości skrobi (sałaty, zioła, nasiona, masło, śmietana, oleje)
IV – owoce
W myśl tej zasady, można łączyć produkty grupy I (białka) i III (tłuszcze i warzywa o niskiej zawartości skrobi) oraz II (węglowodany) i III (tłuszcze). Owoce zawsze powinny być spożywane osobno, najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzięki takiej diecie rozłącznej czyli podanie mięsa z surówką, ale bez ziemniaków czy frytek gwarantuje koniec problemów ze wzdęciami i gazami.
Urozmaicone żywienie gwarantuje, że organizm dostanie odpowiednią ilość składników pokarmowych. Gilian proponuje jedzenie zielonych warzyw liściastych, orzechów, nasion i kiełków zbóż, wodorostów, ziół, herbat, produktów sojowych, suszonych i świeżych owoców.
Przetestowałam wiele przepisów ,
okazały się bardzo smaczne i proste w zrobieniu . Serdecznie
polecam i zachęcam do lektury i gotowania. Sama przyjemność a przy
tym schudniemy i będziemy zdrowsi .
Jesteś tym, co jesz. Książka
kucharska" sprawia, że zdrowe jedzenie staje się łatwe,
proste i przyjemne. Energia, witalność oraz wspaniałe samopoczucie
są tuż, tuż.
Dane szczegółowe
Tytuł: |
Jesteś Tym, Co Jesz. Książka Kucharska |
Autor: |
McKeith
Gillian |
Wydawca: |
Rebis Dom Wydawniczy |
Numer wydania: |
I |
Data premiery: |
2006-01-01 |
Język wydania: |
polski |
Język oryginału: |
angielski |
Ilość stron: |
240 |
Tłumaczenie: |
Jóźwiak Bożena |
Redakcja: |
Bandel Elżbieta |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz