wtorek, 18 czerwca 2013

Ryżowa sałatka z pieczarkami

Szybka smaczna sałatka dobra dla osób na diecie.

Ryżowa sałatka z pieczarkami

składniki

 1 woreczek ryżu białego
    1 woreczek ryżu dzikiego
    1 słoik pieczarki marynowane
    4  marchewki młode
    szczypior
    Sól morska
    Pieprz kolorowy
    musztarda francuska
    oliwa z oliwek

Ryże gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Pieczarki marynowane odcedzamy. Marchewki młode obieramy gotujemy i kroimy w kosteczkę. Szczypior siekamy. Ryż mieszamy z marchewką, szczypiorem i pieczarkami. Oliwę z oliwek mieszamy z musztarda francuską ,solą i pieprzem - sos mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz