niedziela, 1 lutego 2015

Sałatka na ciepło z krewetkami

To co dziewczyny w moim domu lubią . Krewetki ,żeby było kolorowo i zdrowo na sałacie lodowej.
Do tego plasterki chrupiącego ogórka i pomidorek dla koloru.
Wspaniałe połączenie z nutka czosnku.
Sałatka na ciepło z krewetkami

 składniki

krewetki
1szt sałaty lodowej
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 2 łyżki
sól morska
1/2 ogórka  zielonego
pomidor

Sałatę lodowa myjemy osuszamy i kroimy  w paseczki.
Rozkładamy sałatę na talerze.
Krewetki obieramy. Pomidorka kroimy w ćwiartki.
Ogórka myjemy i kroimy w plasterki .
Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy krewetki podsmażamy chwilę . Dodajemy łyżkę wody i dusimy ok  min. Solimy do smaku.
Zawartość patelni wraz z ciepłym masełkiem dajemy na sałatę. Ozdabiamy ogórkiem i pomidorkiem. Podajemy. 



Owoce morza

1 komentarz:

  1. Kocham krewetki, w tej sałatce wyglądają bardzo apetycznie :)
    też niedawno robiłam ale mam ochotkę na więcej :)

    OdpowiedzUsuń