piątek, 19 marca 2021

Kotleciki z kaszy gryczanej z mięsem i grzybami

 Coś dla wielbicieli kaszy , tym razem kasza gryczana , kotleciki smakują na zimno i na gorąco . Regionalny przepis , wspaniałe z sosem grzybowym lub na zimno z sosem czosnkowym .


Kotleciki z kaszy gryczanej z mięsem i grzybami 

składniki

2 szklanki kaszy gryczanej 

30 dag mięsa mielonego

1 garść grzybów leśnych mrożonych

jajko 2szt 

pieprz

cebula

czosnek ok 3 ząbki

olej 

sól

Kaszę gotujemy , studzimy . Do kaszy dodajemy surowe mięso mielone. Grzyby siekamy, cebule i czosnek kroimy drobno.  Podsmażamy na oleju. dodajemy do kaszy i mięsa . Wyrabiamy masę , dodajemy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy na oleju jak mielone.

 




 

.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz