Dziś w mojej kuchni króluje włoska oliwa z oliwek OLITALIA extra Vergine .
Złocista oliwa z oliwek jest podstawą znakomitej kuchni
śródziemnomorskiej, dlatego największą przyjemnością przedstawiamy
wspaniałe oliwy Olitalia.
Skład oliwy z oliwek sprawia, że ma ona właściwości zapobiegające
wielu chorobom. Smakoszom polecamy również oliwy aromatyzowane: z
bazylią, truflami, cytryną oraz czosnkiem i chili, które doskonale
wzbogacą przygotowywane potrawy.
Olitalia posiada certyfikaty
potwierdzające jakość surowców, procesów produkcji oraz warunków
sanitarnych, najważniejsze z nich to: BRC, ISO 9002, IFS
Sałatka z szparagami i jagodowym sosem
składniki
1/2 szt sałaty masłowej
4 szparagi białe
2 jajka
2 szt pomidory
1 łyżka konfitury jagodowej
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia
Sól morska
nitki chili
1/2 łyżeczki cukru
Szparagi gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na kawałki. Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy sałatę na talerze dodajemy kawałki szparagów. Pomidora kroimy w kawałki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki dodajemy do sałatki. Solimy solą morską . Robimy sos. Do słoiczka dajemy konfiturę jagodową dodajemy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny - dobrze mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę. Ozdabiamy nitkami chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz