Rożne pizze jadłam róże robiłam . Sezon paprykowy więc i w moim domu gości papryka w każdym kolorze i odcieniu.
Pyszna no i te chrupanie ....mmm Do tego inny dodatek pyszny sos 1000 wysp Folwark nadaje fajny smak taki inny ...
Pizza paprykowa
ciasto
mąka ok 1/2 kg
drożdże 5 dag
odrobina cukru
sól
zioła prowansalskie
olej
woda
dodatki
sos pomidorowy
ser tarty
kolorowe papryki
sos 1000 wysp Folwark
szynka
Do miski wsypujemy mąkę solimy i doprawiamy ziołami prowansalskimi do smaku. Mieszamy. drożdże rozcieramy z cukrem. Do mąki dodajemy roztarte drożdże olej ok 3 łyżki i tyle wody aby wyrobić ciasto. Wyrabiamy i odstawiamy. Po ok 15 min wyrabiamy i rozwałkowujemy na kształt blaszki. Polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do mocno nagrzanego piekarnika na ok 7 min. Po tym czasie układamy plastry szynki . Wkładamy z powrotem na ok 4 min. Nakładamy ser i pokrojona paprykę Pieczemy do zarumienienia ciasta; Kroimy i polewamy sosem 1000 wysp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz