wtorek, 1 września 2015

Kęski piwne z piersi kurczaka

Mała zakąska coś do piwka , ale nie tylko . Małe kawałki piersi kurczaka w cieście piwnym , do tego chrupiąca panierka z bułki tartej. Podane z Sosem Folwark 1000 Wysp - pycha o każdej porze dnia.


Kęski piwne z piersi kurczaka 
składniki 
1 jajko
1/2 szklanki piwa
1/2 szklanki mleka
mąka
curry do smaku
sól
bułka tarta 
sos 1000 wysp Folwark
pierś z kurczaka 1/2 kg 

Robimy ciasto. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko i miksujemy.  Dokładamy mąki cały czas miksując. Pomału dolewamy piwo . Ciasto ma mieć konsystencję śmietany. Doprawiamy sola i curry do smaku. Pierś z kurczaka kroimy na długie paseczki. Moczymy w cieście następnie w bułce tartej . Smażymy w frytkownicy. Podajemy z sosami . U mnie z sosem 1000 Wysp firmy Folwark. 






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz