poniedziałek, 1 sierpnia 2011

Potrawka z pstrąga z sosem majonezowo-czosnkowym

Składniki:
  • 1 szt FILET Z PSTRAGA,
  • 1 szkl makaron pełnoziarnisty,
  • 3 łyżki majonez kielecki,
  • 1 ząbek czosnek,
  • sos sałatkowy ziołowo-czosnko,
  • 1 łyżka jogurt grecki,
  • 1/3 szt papryka czerwona,
  • koperek,
  • szczypior,
  • masło,
  • cytryna,
  • sól do smaku
  •  
Filety z pstrąga solimy ,kropimy cytryną i smażymy na masełku .Makaron gotujemy i odcedzamy . Filet pstrąga rozdrabniamy -kroimy na kawałki . Na patelni gdzie smażyliśmy pstrąga smażymy pokrojoną paprykę dodajemy makaron i pstrąga -doprawiamy solą ,dodajemy pokrojony koperek i szczypior -mieszamy . Do majonezu Kieleckiego dodajemy 1 łyżkę jogurtu greckiego ,sos ziołowo-czosnkowy i wyciśnięty ząbek czosnku mieszamy . Makaron z pstrągiem nakładamy na talerz polewamy sosem majonezowo-czosnkowym .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz