Babeczki kruche do nadzień słonych i pikantnych kolejny super produkt firmy Dan Cake
Babeczki sa tak kruche i delikatne ,że rozpływają się w ustach . Gotowe babeczki nadziewamy i mamy pyszna przekąskę .
W mojej Kuchni Malutkiej przygotowałam nadzienie z szpinaku .
składniki
-szpinak 2 garście
-czosnek 2 ząbki
-masło 1 łyżka
-przyprawa uniwersalna Ziarenka Smaku
-ser Patros
Szpinak myjemy lekko kroimy . Na patelni na masełku podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy szpinak i podsmażamy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku .Taki farsz odstawiamy do ostygnięcia i nakładamy do babeczek . Na wierzch kładziemy kosteczkę sera Patros. Podajemy na ciepło lub zimno .
Miałam te spody kiedyś i zrobiłam sobie babeczki na słodko :) Dla mnie mogłyby być nieco "głębsze".
OdpowiedzUsuńpamiętam, że były kiedyś w Biedronce... spóźniłam sie z ich zakupem
OdpowiedzUsuńKupowałam te spody i przygotowywałam babeczki z twarożkiem i wędzonym łososiem. Całkiem niezłe wyszły.
OdpowiedzUsuń