Następny krok ku Wielkanocy - propozycja nadzienie do jajeczek . Tym razem zdrowo z kalafiorem .
Jajka z kalafiorowym nadzieniem
składniki
5 szt jajka,
1/4 szt kalafiora,
1 łyżka majonez Winairy
Oliwki czarne
przyprawa do barszczu białego i żurku Kamis
Jajka gotujemy w w osolonej wodzie na twardo ok 8 min. Następnie studzimy , obieramy i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i ucieramy je z majonezem. Różyczki kalafiora gotujemy na parze . Lekko solimy , gdy są miękkie miksujemy je i łączymy z pastą z żółtek. Doprawiamy przyprawą do żurku i białego barszczu kamis. Razem dobrze mieszamy i nadziewamy jajeczka. Ozdabiamy czarną oliwka . Podajemy na sałacie
bardzo ładne pajączki:) fajny pomysł nie jadłam jeszcze kalafiora z jajkiem:)
OdpowiedzUsuńKalafiorowego nadzienia do jajek nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńKalafiorowe nadzienie- musi pysznie smakować, chętnie wypróbujemy Twój przepis!
OdpowiedzUsuń