środa, 21 września 2011

Okoń morski na kolorowo

Jedzmy ryby sa bardzo zdrowe no i pyszne .

SKŁADNIKI:
  • * 1 szt okoń morski,
  • * 2 łyżki fasolka czerwona,
  • * 1 szt marchewka,
  • * masło,
  • * Przyprawa do ryb,
  • * cytryna,
  • * natka piertuszki,
  • * 1 łyżka groszek,
  • * 1 łyżka kukurydza
Z rybki robimy filet przyprawiamy przyprawa do ryb i smażymy na masełku . Gdy ryba jest zarumieniona z dwóch stron ,ściągamy ją z patelni i wkładamy na patelnie warzywa,mieszamy .Warzywa wcześniej odsączamy z zalewy .Marchewkę kroimy w kostkę Rybę układamy na talerzu na niej układamy warzywa .Kropimy sokiem z cytryny.Ozdabiamy natką pietruszki . 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz