sobota, 8 października 2011

Chrupiąca sałatka z sosem sojowym Tao Tao

  • 1/2 szt tofu,
  • 1 szkl Makaron razowy,
  • 1 szt marchewka,
  • koperek,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • sos sojowy Tao Tao,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • sól do smaku
  •  
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy i studzimy . Cebulę kroimy w piórka solimy i dusimy rękami aby zmiękła -odstawiamy ja na kilka minut.Marchewke kroimy w cieniutkie słupki . Tofu kroimy w kosteczkę .Do zimnego makaronu dodajemy miękką cebulę ,marchewkę i pokrojoną w paski czerwona paprykę . Dodajemy pokrojone tofu .Doprawiamy sosem sojowym.Ozdabiamy koperkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz