wtorek, 11 października 2011

Coś po chińsku :) i Polsku

Składniki:
  • 1 szt pstrag filet,
  • cytryna,
  • sól do smaku,
  • 1/2 szkl Kuskus,
  • 2 łyżki grzybki mun Tao tao 
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • 1/3 szt tofu,
  • pędy bambusa,
  • koperek,
  • sos chili Tao Tao
Pstrąga solimy i smażymy na patelni z obu stron. Następnie kropimy go sokiem z cytryny . Kuskus zalewamy wrzątkiem nakrywamy . Paprykę kroimy w paski . Grzybki moczymy 10 min w wrzątku pod przykryciem następnie gotujemy 10 min i kroimy w paski . Wszystkie składniki łączymy doprawiamy sosem chili i sosem sojowym . Dodajemy pokrojone tofu i posiekany koperek .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz