niedziela, 2 października 2011

Potrawka z kaczki i warzyw w sypkim brązowym ryżu

  • 1 szt pierś z kaczki,
  • * 1 szkl ryż brązowy,
  • * 1/4 szt cukinia,
  • * 3 kawałki papryka marynowana Smak,
  • * sos chilli słodki,
  • * oliwa,
  • * 1/2 szt kukurydza w puszce,
  • * natka pietruszki,
  • * sos sojowy,
  • * dymka
  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie .Na woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy ,smażymy pierś z kaczki wcześniej kropimy ją sosem sojowym . Wyciągamy usmażone mięso .Na woka dajemy pokrojoną cukinie dobrze umytą nie obrana i pokrojoną w paski ,odcedzoną kukurydzę mieszamy .dodajemy pokrojone mięso i wsypujemy ryż .Mieszamy .dodajemy pokrojoną paprykę .Doprawiamy sosem chilli .Dodajemy posiekana dymke i pietruszkę zieloną 
  •  
  •  
  •  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz