sobota, 8 października 2011

Roladka miesna z bakłażana

Składniki:
  • 1 szt bakłażan,
  • 1/4 kg karkówka bez kości,
  • sos sojowy tao tao,
  • 1 kawałek papryka marynowana Smak,
  • sól do smaku,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 1 łyżeczka masło


Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.W garnku  w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej gotujemy mięso .Gdy bedzie miękkie kroimy je na kawałki i podsmażamy na maśle .Mięsko nakładamy na plaster bakłażana i zawijamy .dekorujemy kawałkiem marynowanej papryki .Doprawiamy sosem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz