piątek, 28 października 2011

Sałatka bankietowa warzywna

Składniki:
  • 3 szt ziamniaki,
  • 1 szt marchew,
  • 15 dag szynka bankietowa,
  • natka pietruszki,
  • 1 szt korniszony,
  • 1 szt ogórek kiszony,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • oliwa o smaku chilli
  • Sól
Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach .Marchewkę obieramy i gotujemy . Z ziemniaków ściągamy łupiny i kroimy w kostkę . Marchewkę ugotowaną także kroimy w kostkę .Lekko mieszamy.Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę .Ogórki kroimy w drobna kostkę . Wszystko mieszamy .Doprawiamy solą ,pieprzem i oliwą chilli.Szynkę kroimy w paseczki i układamy dookoła sałatki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz