środa, 26 października 2011

Sałatka ryżowa z warzywami

Ryż gotujemy w wodzie lekko osolonej .Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryżu dodajemy odcedzona kukurydzę i groszek . Pokrojoną drobniutko cebulę. Paprykę kroimy w kosteczkę ,dymkę siekamy Wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy pieprzem .Dodajemy pokrojoną marchewkę . Do oliwy dajemy wyciśnięty czosnek ok 1/2 ząbka  mieszamy dodajemy do sałatki . Mieszamy .Dodajemy pokrojoną fetę .
    * 1 szkl ryż brązowy,
    * 1/2 puszki kukurydza,
    * 1/2 puszki groszek,
    * 1 szt marchew,
    * dymka,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * 1/2 szt feta,
    * oliwa,
    * 1 ząbki czosnek,
    * pieprz biały Prymat,
    * 1/2 szt cebula
     *sól 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz