czwartek, 20 października 2011

Śledzik z sałatką z gruszką

  • 1/2 szt majonez tradycyjny,
  • 3 łyżki śmietana 18 proc,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 2 szt jajka gotowane na twardo,
  • dymka,
  • pieprz czarny grubomielony Prymat,
  • 5 szt pieczarki marynowane,
  • 1 szt gruszka,
  • 1 szt czerwona papryka,
  • 4 szt śledzie
Jajka gotujemy obieramy i kroimy w kostkę .dodajemy obrana pokrojoną w kostkę gruszkę . Pieczarki,dymkę i korniszony kroimy drobno. Paprykę myjemy pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę .Dwa rodzaje cebuli obieramy i kroimy w piórka .wszystkie składniki łączymy .Dodajemy majonez i śmietanę .Mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem . Obok sałatki kładziemy całego śledzia i polewamy go śmietaną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz