Pyszny lekki aromatyczny sos z mięskiem i pieczarkami z nutką czosnkową ,podajemy z ryżem lub kaszą .
* 1 szt pierś z kurczaka podwójna
* oliwa ok 2 łyżki
* 1 szt cebula,
* 2 ząbki czosnek,
* 3 łyżi soser winiary
* 1 łyżka słodka papryka
* pieprz biały do smaku
* sos sojowy ok 1 łyżka
* 15 dag pieczarki
Pierś z kurczaka myjemy suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę .Do mięsa dodajemy sos sojowy ok 1 łyżka i pokrojoną w piórka cebulę .Odstawiamy na 30 min . Na patelni rozgrzewamy olej ok 1 -2 łyżki smażymy mięso z obu stron .Dodajemy umyte i obrane pokrojone w plasterki pieczarki. Dodajemy 1 łyżkę słodkiej papryki i smażymy . Podlewamy wodą .Dusimy pod przykryciem .Po ok 15 min. Doprawiamy pieprzem soserem .Na koniec dajemy 2 ząbki wyciśniętego czosnku.Gotujemy jeszcze kilka minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz