poniedziałek, 26 grudnia 2011

Warzywny karpik w galarecie

Potrawa delikatna niskokaloryczna -cos fajnego n a święta i nie tylko .
Składniki:
  • 1 szt karp,
  • 1/4 szt kalafior,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • Sól,
  • sok z cytryny,
  • kostka warzywna Winiary 
  • 1 szt żelatyna 
 Karpia filetujemy . Następnie w garnku gotujemy 1 litr wody z marchewka ,pietruszką i kalafiorem .Doprawiamy solą kostką warzywną .Gdy warzywa są miękkie wkładamy filety karpia .Gotujemy ok 7 min . Wyciągamy karpia i warzywa . Wywar odcedzamy i dodajemy sok z cytryny do smaku . Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru .W salaterce układamy karpia i pokrojone warzywa .zalewamy żelatyną ,Odstawiamy do zastygnięcia .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz