czwartek, 22 marca 2012

Jajko nadziewane majonezem z szpinakiem i brzuszkiem łososia

    * 5 szt jaja,
    * 1/2 garść szpinak świeży,
    * ser zółty Diuk Robico
    * 1 szt brzuszek łososia,
    * 2 szt rzodkiewka,
    * 1 łyżka majonez Winiary
]    * por,
    * 1 szt ogórek zielony
Ogórka zielonego dobrze myjemy i kroimy w obrączki .Okręgi wydrążamy .Jajka gotujemy na twardo .Obieramy ścinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtko .Żółtko ucieramy z majonezem i wkładamy do środka jajka.Pora kroimy w cieniutkie paseczki wkładamy do jajka .Rzodkiewkę kroimy w kawałki dajemy na jajko.Liście szpinaku myjemy i wkładamy ozdobnie do jajka .Ser zółty kroimy w paseczki wkładamy do jajka ,żeby zwisała na boki. Na wierzch serwujemy kawałek brzuszka wędzonego łososia .Jajko usadzamy w obręczy z ogórka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz