Kasza gryczana podana na ciepło z warzywami i tuńczykiem
* 1 woreczek kasza gryczana kupiec
* 1 szkl groszek cukrowy,
* 1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
* 1 łyżeczka masło,
* 1/2 szt por,
* 1 szt marchewka,
* 1 szt kostka warzywna Winiary
* pieprz kamis
* koperek
Kaszę gotujemy w woreczku według przepisu na opakowaniu . Na patelni na maśle podsmażamy starta marchewkę ,mrożony lub świeży groszek .Mieszamy dodajemy pokrojony w plasterki por . Na patelnie wkruszamy kostkę warzywną -bulionową .Mieszamy . Dodajemy kaszę wcześniej ugotowaną mieszamy . Pod koniec dodajemy odcedzonego z oliwy tuńczyka .Mieszamy i podajemy doprawione pieprzem
moja ukochana kasza - pięknie podana:)
OdpowiedzUsuńZachwyca wyglądem! Smak na pewno rewelacyjny!
OdpowiedzUsuń