wtorek, 20 marca 2012

Kasza gryczana na wiosnę

Kasza gryczana podana na ciepło z warzywami i tuńczykiem 
   * 1 woreczek kasza gryczana kupiec
    * 1 szkl groszek cukrowy,
    * 1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1/2 szt por,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 szt kostka warzywna Winiary
    * pieprz kamis
    * koperek


Kaszę gotujemy w woreczku według przepisu na opakowaniu . Na patelni na maśle podsmażamy starta marchewkę ,mrożony lub świeży groszek .Mieszamy dodajemy pokrojony w plasterki por . Na patelnie wkruszamy kostkę warzywną -bulionową .Mieszamy . Dodajemy kaszę wcześniej ugotowaną mieszamy . Pod koniec dodajemy odcedzonego z oliwy tuńczyka .Mieszamy i podajemy doprawione pieprzem

2 komentarze: