niedziela, 25 marca 2012

Kasza gryczana z porem i grillowana białą kiełbasą

Kasza gryczana z porem i grillowana białą kiełbasą podana z korniszonem 
składniki

  • 1 woreczek kasza gryczana kupiec
  • * 3 szt korniszony,
  • * 1 szt por,
  • * 1 łyżeczka masło,
  • * 1 szt biała kiełbasa,
  • * 1/2 szt kostka warzywna winiary
  • * koperek,
  • * Sól
Kaszę gryczana gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 kostki warzywnej . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na masełku podsmażamy pokrojonego w plasterki pora . Gdy por się podsmaży dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę .Mieszamy doprawiamy sola pieprzem do smaku .Kiełbasę białą kroimy  w plasterki i grillujemy ja na patelni grillowej lub na grillu .Dodajemy kiełbasę do kaszy .Dodajemy korniszona posypujemy koperkiem świeżym posiekanym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz