poniedziałek, 26 marca 2012

Nadziewane jajka króliczki Wielkanoc TUż TUż

Pyszne jajeczka króliczki z nadzieniem
składniki
 * 4 szt jajka gotowane na twardo,
    * 1/4 szt ogórek zielony,
    * koperek,
    * 15 dag twaróg półtłusty,
    * 2 łyżki majonez Winiary
    * Sól,
    * 1/2 szt pomidor,
    * pieprz


Gotujemy 4 jaka na twardo .Wyjdzie nam 8 zajączków . Każde jako obieramy i przecinamy na pół .Ostrożnie wyciągamy żółtka. Twaróg dusimy widelcem z żółtkami dodajemy majonez i posiekany koperek .doprawiamy solą .Taką masą nadziewamy jajka .Ozdabiamy połówki jajek . Z ogórka robimy uszy ,buzie z pomidorka ,włoski z koperku i nosek z pieprzu .Podajemy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz