* 1/2 opakowania penne,
* 1/2 puszki pomidory w puszce Cirio,
* 1 szt por,
* 15 dag kiełbasa swojska,
* pieprz,
* koperek,
* Sól,
* oliwa,
* 1 ząbek czosnek,
* 1 łyżeczka miód,
* 1/4 łyżeczki zioła prowansalskie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy przelewamy zimna wodą . Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojonego pora .Dodajemy pokrojona kiełbasę -mieszamy . Dodajemy zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek .Zalewamy pomidorami z puszki -mieszamy . Doprawiamy solą ,pieprzem i miodem .Dusimy aż sos pomidorowy trochę się zredukuje .Dodajemy ugotowany makaron ,mieszamy .Podajemy ozdobione koperkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz