poniedziałek, 19 marca 2012

Penne w pomidorach zswojską kiełbasą

   * 1/2 opakowania penne,
    * 1/2 puszki pomidory w puszce Cirio,
    * 1 szt por,
    * 15 dag kiełbasa swojska,
    * pieprz,
    * koperek,
    * Sól,
    * oliwa,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 łyżeczka miód,
    * 1/4 łyżeczki zioła prowansalskie

Makaron gotujemy  według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy przelewamy zimna wodą . Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojonego pora .Dodajemy pokrojona kiełbasę -mieszamy . Dodajemy zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek  .Zalewamy pomidorami z puszki -mieszamy . Doprawiamy solą ,pieprzem i miodem .Dusimy aż sos pomidorowy trochę się zredukuje .Dodajemy ugotowany makaron ,mieszamy .Podajemy ozdobione koperkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz