poniedziałek, 5 marca 2012

Penne z tuńczykiem i pmidorami

Wykorzystałam pysznie pomidorowy sok,przecier Cirio i makaron ciemny Misura .
  * 1/2 opakowania makaron penne Misura
    * 1 szt cebula,
    * 4 łyżki przecier pomidorowy zmiksowane pomidory cirio z pudełka
    * Sól,
    * pieprz,
    * natka pietruszki,
    * 1 puszka tuńczyk w wodzie,
    * oliwa
    * ugotowana marchewka


Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie .dodajemy pokrojoną marchewkę  Dodajemy przecier najlepiej zmiksowane pomidory z puszki .Mieszamy .dodajemy odcedzonego tuńczyka .doprawiamy sola ,pieprzem .Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy dodajemy na patelnie mieszamy .dodajemy pokrojone oliwki . Mieszamy .dodajemy pokrojoną natkę .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz