składniki
* 1 filet dorsz,
* 10 dag pieczarki,
* 2 łyżki pomidory z puszki Cirio
* 1/2 szt papryka czerwona,
* 2 łyżki kukurydza,
* 1 szkl makaron szpinakowy,
* koperek,
* kostka warzywna Winiary
* pieprz Kotanyi
* papryka słodka Kotanyi
* 1 łyżka oliwa lub masło
* 1/2 szt por
Filet z dorsza gotujemy na parze. Po ugotowaniu kroimy w dużą kostkę. Na patelni na oliwie lub masełku podsmażamy pokrojonego pora i pokrojone pieczarki. Między czasie gotujemy makaron. Po ugotowaniu odcedzam. Na patelnie do pora i pieczarek dokładamy pokrojoną paprykę i kruszymy 1/2 kostki warzywnej . Mieszam . Dodajemy rybę ,makaron ,kukurydze i 2 łyżki pomidorów z puszki .Wszystko dusimy . Doprawiamy pieprzem i papryką słodką .dekorujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz