poniedziałek, 26 marca 2012

Sałatka z nashi i otrębami owsianymi Kupiec

Owoce nashi spożywa się najczęściej surowe i najlepiej gdy są schłodzone. Smak miąższu jest kwaskowaty i orzeźwiający. Przypomina on gruszkę oraz jabłko.
składniki
    * 1 szt nashi,
    * 1 garść roszponka,
    * 1 łyżka otręby owsiane KUPIEC
    * 1 szt pomidor,
    * 1 łyżeczka miód,
    * 1 łyzeczka ocet balsamiczny,
    * 1 łyżka woda,
    * 2 łyżki oliwa lub olej,
     * łyżeczka musztardy Roleski
    * koperek
Owoc nashi obieramy jak jabłko i kroimy w długie kawałki .Roszponkę myjemy suszymy .Do salaterek dajemy roszponkę .Pomidora kroimy w kosteczkę dodajemy do sałaty . dodajemy kawałki nashi. Robimy sos .Łączymy oliwę ,ocet balsamiczny ,wodę i miód -dobrze mieszamy polewamy sałatkę .Posypujemy otrębami owsianymi .Ozdabiamy koperkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz