piątek, 23 marca 2012

Szybki zdrowy obiadek ,lekki dietetyczny

Ryż brązowy na ciepło z tuńczykiem i brokułami 
    * 1 woreczek ryż brązowy Kupiec
    * 1/2 puszki tuńczyk z wody,
    * 1 szt brokuł,
    * oliwa,
    * pieprz,
    * Sól,
    * 1 szt por,
    * przyprawa w płynie
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy ,studzimy . Na patelni na oliwie 1 łyżeczka lub na masełku podsmażamy pokrojonego pora .Brokuł gotujemy na parze ,kroimy dość drobno . Takiego brokuła dodajemy na patelnie mieszamy z porem .Dodajemy ryż .doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą w płynie .Na koniec dodajemy odsączonego z wody tuńczyka -mieszamy Podajemy na ciepło .

1 komentarz:

  1. Szybki, dietetyczny, kolorowy i na pewno bardzo smaczny :)

    OdpowiedzUsuń