piątek, 6 kwietnia 2012

Babeczki z carpaccio z kaszą i jajkiem przepiórczym

Babeczki z carpaccio Zimbo  z kaszą wiejską Kupiec i jajkiem przepiórczym ,zapiekane w piekarniku.
składniki
  * 1 opakowanie carpaccio Zimbo
    * 1 szkl kasza wiejska Kupiec
    * 1 łyżka masło,
    * 10 dag sera zółtego
    * 4 szt pieczarki,
    * 10 szt jajka przepiórcze,
    * pieprz Kamis
    *Ziarenka Smaku Winiary
Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio . Kaszę gotujemy .  Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku ziarenka smaku winiary  ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz