składniki
* 1 opakowanie carpaccio Zimbo
* 1 szkl kasza wiejska Kupiec
* 1 łyżka masło,
* 10 dag sera zółtego
* 4 szt pieczarki,
* 10 szt jajka przepiórcze,
* pieprz Kamis
*Ziarenka Smaku Winiary
Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio . Kaszę gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku ziarenka smaku winiary ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz