niedziela, 1 kwietnia 2012

Biały barszczyk na biodrówce

 składniki
   * 1 szt biały barszcz,
    * 1 łyzka chrzan,
    * 1/2 kg biodrówka,
    * 4 szt ziemniaki,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 szt śmietana 12%,
    * 1 łyżka masło
W dużym garnku gotujemy biodrówkę .Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej .Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz