niedziela, 1 kwietnia 2012

Potrawka z ryżu z pieczrakami ,bobem i miruną

Potrawka z ryżu z pieczarkami ,bobem i miruną
składniki
* 25 dag miruna,
    * 1/2 szkl bób,
    * 15 dag pieczarki,
    * 1 szt por,
    * 1 łyżka masło,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * Sól,
    * pieprz,
    * natka pietruszki,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 szkl ryż Kupiec

 Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy odstawiamy . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .Por kroimy w plasterki ,pieczarki obieramy kroimy w plasterki .Pieczarki i por podsmażamy na masełku .Mirune gotujemy na parze .Na patelnie dodajemy ryz i bób .Następnie pokrojoną ugotowaną ryba .Podsmażamy mieszamy .dodajemy pokrojoną drobno paprykę .Doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz