Potrawka z ryżu z pieczarkami ,bobem i miruną
składniki
* 25 dag miruna,
* 1/2 szkl bób,
* 15 dag pieczarki,
* 1 szt por,
* 1 łyżka masło,
* 1/2 szt papryka czerwona,
* Sól,
* pieprz,
* natka pietruszki,
* 1 ząbek czosnek,
* 1 szkl ryż Kupiec
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy odstawiamy . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .Por kroimy w plasterki ,pieczarki obieramy kroimy w plasterki .Pieczarki i por podsmażamy na masełku .Mirune gotujemy na parze .Na patelnie dodajemy ryz i bób .Następnie pokrojoną ugotowaną ryba .Podsmażamy mieszamy .dodajemy pokrojoną drobno paprykę .Doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz