czwartek, 19 kwietnia 2012

Rolada z dorsza - dietetyczna i zdrowa

Lekka zdrowa dietetyczna rybka z szpinakiem podana z ryżem kupiec
składniki
 * 1 szt dorsz,
    * 1 garsc szpinak świeży,
    * ziarenka smaku Winiary
    * 1 szklanki ryż Kupiec
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1 szt ogórek,
    * dymka,
    * cebula czerwona,
    * oliwa,
    * Sól,
    * sok z cytryny
    * folia aluminiowa Paclan
Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem. Kropimy cytryna ,posypujemy dymką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz