Lekka zdrowa dietetyczna rybka z szpinakiem podana z ryżem kupiec
składniki
* 1 szt dorsz,
* 1 garsc szpinak świeży,
* ziarenka smaku Winiary
* 1 szklanki ryż Kupiec
* 1 łyżeczka masło,
* 1 szt ogórek,
* dymka,
* cebula czerwona,
* oliwa,
* Sól,
* sok z cytryny
* folia aluminiowa Paclan
Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem. Kropimy cytryna ,posypujemy dymką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz