poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Sałatka ryżowo warzywna z szczawiem

Sałatka ryżowo warzywna z szczawiem i szynką carpaccio Zimbo.
składniki
  * 1/2 pęczka szczaw,
    * 1 szkl ryż Kupiec
    * 1 szt marchewka,
    * 4 łyżki pieczarki marynowane,
    * szynka carpaccio Zimbo
    * 1/2 puszki groszek konserwowy Bonduelle
    * koperek,
    * 2 szt jajko,
    * oliwa,
    * musztarda Roleski
    * sok z limonki do smaku,
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy go i wsypujemy do miseczki. Szczaw kroimy w paseczki dodajemy do ryżu. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy kroimy w dużą kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Pieczarki odcedzamy dodajemy całe , większe kroimy na pół. Groszek odcedzamy dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w paski mieszamy z pozostałymi składnikami. Robimy sos winegret dodajemy do sałatki. Mieszamy i dodajemy koperek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz