Sałatka ryżowo warzywna z szczawiem i szynką carpaccio Zimbo.
składniki
* 1/2 pęczka szczaw,
* 1 szkl ryż Kupiec
* 1 szt marchewka,
* 4 łyżki pieczarki marynowane,
* szynka carpaccio Zimbo
* 1/2 puszki groszek konserwowy Bonduelle
* koperek,
* 2 szt jajko,
* oliwa,
* musztarda Roleski
* sok z limonki do smaku,
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy go i wsypujemy do miseczki. Szczaw kroimy w paseczki dodajemy do ryżu. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy kroimy w dużą kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Pieczarki odcedzamy dodajemy całe , większe kroimy na pół. Groszek odcedzamy dodajemy do sałatki. Szynkę kroimy w paski mieszamy z pozostałymi składnikami. Robimy sos winegret dodajemy do sałatki. Mieszamy i dodajemy koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz