składniki
* 1 szkl kasza KUPIEC
* 1 szt papryka czerwona,
* 1 ząbek czosnek,
* 1 szt cebula,
* pietruszka zielona,
* szczypior,
* olej Rzepakowy
* 1 szt marchewka,
* 1/2 puszki fasola czerwona,
* Sól,
* pieprz
Kaszę gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Następnie studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy posiekana natakę i szczypiorek. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Fasolę odcedzamy z zalewy. Cebulę siekamy. Paprykę czerwoną myjemy suszymy i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy. Robimy sos. Do leju rzepakowego dodajemy wyciśnięty czosnek,sól ,pieprz, mieszamy. Sos odstawiamy na chwilę, następnie dodajemy do sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz