środa, 30 maja 2012

Grillowany bakłażan z sałatką ryżową

 Pyszne lekkie danie z grilla .
składniki

   * 1 woreczek ryż brązowy kupiec
    * oliwa,
    * szczypiorek,
    * 1 szt cukinia,
    * 1 szt bakłażan,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 szt cebula czerwona,
    * musztarda francuska

Bakłażana myjemy osuszamy kroimy w długie plastry i grillujemy z dwóch stron. Cukinie myjemy nie obieramy kroimy  w plasterki i grillujemy .Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy dodajemy do niego wyciśnięty czosnek pokrojoną cebule i szczypiorek . Doprawiamy sola ,pieprzem i oliwą . Mieszamy . Ryż nakładamy na grillowanego bakłażana nakrywamy drugim plastrem bakłażana .Na wierz kładziemy grillowaną cukinie . Polewamy sosem z oliwy i musztardy francuskiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz