środa, 16 maja 2012

Lekka zupka z makaronem ryżowym

Lekka zupka z makaronem ryżowym ,domowa a la chińska :)
składniki
  * 1 kostka bulion warzywny Winiary
    * 1 szt kalarepa,
    * szczypiorek,
    * 1 szt marchewka,
    * so rybny,
    * pieprz biały Prymat,
    * oliwa,
    * 1 ząbek czosnek,
    * 1 opakowanie makaron ryżowy

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem odstawiamy ,gdy będzie gotowy odcedzamy . Kalarepkę ,marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki . warzywa podsmażamy chwileczkę na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku dodajemy sos rybny lub sos sojowy do smaku zalewamy rozrobionym bulionem warzywnym . Do miseczki dajemy makaron zalewamy warzywami z bulionem ,dodajmy szczypiorek .Doprawiamy pieprzem białym .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz