Lekka zupka z makaronem ryżowym ,domowa a la chińska :)
składniki
* 1 kostka bulion warzywny Winiary
* 1 szt kalarepa,
* szczypiorek,
* 1 szt marchewka,
* so rybny,
* pieprz biały Prymat,
* oliwa,
* 1 ząbek czosnek,
* 1 opakowanie makaron ryżowy
Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem odstawiamy ,gdy będzie gotowy odcedzamy . Kalarepkę ,marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki . warzywa podsmażamy chwileczkę na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku dodajemy sos rybny lub sos sojowy do smaku zalewamy rozrobionym bulionem warzywnym . Do miseczki dajemy makaron zalewamy warzywami z bulionem ,dodajmy szczypiorek .Doprawiamy pieprzem białym .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz