* 1 szt przecier pomidorowy 30%,
* 1/4 szt seler,
* 1 szt pietruszka,
* 1/2 paczki makaron nitki Międzybrodzki
* 1 szt śmietana 12%,
* 1 szt por,
* 2 szt rosołek z kury,
* 1 łyżka papryka słodka
W garnku z wodą gotujemy warzywa.Obraną marchewkę ,pietruszkę seler i kawałek poru . Gotujemy ok 15 min . dodajemy kostkę rosołową . Na maśle podsmażamy łyżkę papryki słodkiej i przecier pomidorowy wlewamy szklankę wywaru z warzyw mieszamy i przelewamy do garnka z zupą . Gotujemy, doprawiamy sola i pieprzem według smaku . Wsypujemy makaron . Gotujemy kilka minut i zaciągamy śmietaną. Podajemy z natka pietruszki
Makaron Międzybrodzki nitki wspaniale pasuje do zupy pomidorowej nie rozgotowuje sie i pysznie smakuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz