czwartek, 31 maja 2012

POmidorowa na przecierze z nitkami

    * 1 szt przecier pomidorowy 30%,
    * 1/4 szt seler,
    * 1 szt pietruszka,
    * 1/2 paczki makaron nitki Międzybrodzki
    * 1 szt śmietana 12%,
    * 1 szt por,
    * 2 szt rosołek z kury,
    * 1 łyżka papryka słodka
W garnku z wodą gotujemy warzywa.Obraną marchewkę ,pietruszkę seler i kawałek poru . Gotujemy ok 15 min . dodajemy kostkę rosołową . Na maśle podsmażamy łyżkę papryki słodkiej i przecier pomidorowy wlewamy szklankę wywaru z warzyw mieszamy i przelewamy do garnka z zupą . Gotujemy, doprawiamy sola i pieprzem według smaku  . Wsypujemy makaron . Gotujemy kilka minut i zaciągamy śmietaną. Podajemy z natka pietruszki

Makaron Międzybrodzki nitki wspaniale pasuje do zupy pomidorowej nie rozgotowuje sie i pysznie smakuje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz