środa, 9 maja 2012

Sałatka wiosenna z makaronem ryzowym i carpaccio

Sałatka wiosenna z makaronem ryżowym i carpaccio ziołowym ZIMBO>
składniki'
    * 1/2 opakowania makaron ryżowy Tao Tao
    * 1/2 opakowania szynka carpaccio Zimbo
    * szczypiorek,
    * ser patros Hochland
    * Sól,
    * pieprz,
    * 1 szt cebula czerwona,
    * 2 szt pomidor,
    * oliwa
    * musztarda francuska kamis

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Następnie odcedzamy i studzimy. Cebulę czerwoną siekamy.Pomidora kroimy w dużą kostkę . Szczypiorek siekamy. Składniki mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem oraz oliwą. Dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej  Dodajemy ser patros i plasterki carpaccio.Ozdabiamy szczypiorkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz