czwartek, 31 maja 2012

Wątróbka drobiowa z bakłażanem i cebulką

Wątróbka drobiowa z bakłażanem i cebulką pomysł na obiad .
składniki
  * 30 dag wątróbka,
    * 2 szt cebula,
    * 1 szt bakłażan,
    * 1 łyzka masło,
    * 1 łyżka mąka,
    * przypraw w płynie Winiary
    * pieprz kamis
    * ziarenka smaku Winiary
Wątróbki oczyszczamy dajemy do miski . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do wątróbki . Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy .Odstawiamy na 10 min płuczemy odsączamy i dodajemy do wątróbki . Posypujemy wszystko mąką ok 1 łyzka i mieszamy . Taką mieszaninę dajemy na patelnie na rozgrzane masło . smażymy . Po ok 5 min gdy wątróbka jest rumiana podlewamy trochę wodą i dusimy . Pod koniec doprawiamy przyprawą w płynie Ziarenkami Smaku  i pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz