Wątróbka drobiowa z bakłażanem i cebulką pomysł na obiad .
składniki
* 30 dag wątróbka,
* 2 szt cebula,
* 1 szt bakłażan,
* 1 łyzka masło,
* 1 łyżka mąka,
* przypraw w płynie Winiary
* pieprz kamis
* ziarenka smaku Winiary
Wątróbki oczyszczamy dajemy do miski . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do wątróbki . Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy .Odstawiamy na 10 min płuczemy odsączamy i dodajemy do wątróbki . Posypujemy wszystko mąką ok 1 łyzka i mieszamy . Taką mieszaninę dajemy na patelnie na rozgrzane masło . smażymy . Po ok 5 min gdy wątróbka jest rumiana podlewamy trochę wodą i dusimy . Pod koniec doprawiamy przyprawą w płynie Ziarenkami Smaku i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz