sobota, 16 czerwca 2012

Kapustka w śmietanie z nutą czosnkową

Kapustka w śmietanie z nutą czosnkową , dodatek do obiadku .
składniki
   1/2 szt młoda kapusta,
    1 szt śmietana,
    2 łyżeczki mąka,
    2 ząbek czosnek,
    1 szt kostka rosołowa Winiary
    pieprz,
    1 łyżeczka masło,
    1 szt cebula,
    liść laurowy

Kapustę kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego .  Gdy robi się miękka odlewamy nadmiar wody ,ale trochę musi zostać . Dodajemy kostkę rosołowa warzywna ,mieszamy . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy wyciśnięty czosnek . Zawartość patelni dodajemy do garnka z kapustą . Mieszamy . Śmietanę mieszamy z mąką i zaciągamy kapustkę . Doprawiamy solą i pieprzem . Zagotowujemy .

1 komentarz:

  1. Uwielbiam taką kapustkę :) Wczoraj zakupiłam i dzisiaj będzie gotowanie!

    OdpowiedzUsuń