Kapustka w śmietanie z nutą czosnkową , dodatek do obiadku .
składniki
1/2 szt młoda kapusta,
1 szt śmietana,
2 łyżeczki mąka,
2 ząbek czosnek,
1 szt kostka rosołowa Winiary
pieprz,
1 łyżeczka masło,
1 szt cebula,
liść laurowy
Kapustę kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego . Gdy robi się miękka odlewamy nadmiar wody ,ale trochę musi zostać . Dodajemy kostkę rosołowa warzywna ,mieszamy . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę i dodajemy wyciśnięty czosnek . Zawartość patelni dodajemy do garnka z kapustą . Mieszamy . Śmietanę mieszamy z mąką i zaciągamy kapustkę . Doprawiamy solą i pieprzem . Zagotowujemy .
Uwielbiam taką kapustkę :) Wczoraj zakupiłam i dzisiaj będzie gotowanie!
OdpowiedzUsuń