Zielony barszcz z szpinaku podany z fetą
składniki
* 1 szt szpinak mrożony,
* 2 ząbki czosnek,
* 1 łyzka masło,
* 1/2 opakowania śmietanka,
* 2 szt kostka rosołowa,
* pieprz,
* ser feta,
* 4 szt ziemniaki
barszcz biały expresowy
Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy. W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej kostki rosołowe.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .Dodajemy rozrobiony barszcz biały -zagotowujemy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz