piątek, 16 kwietnia 2021

Sałata z grillowanym łosiem i sosem czosnkowym

 Takie połączenia uwielbiam , chrupiąca sałata masłowa , rozpływający się w ustach łosoś i troszkę pikanterii z sosu czosnkowego . Wspaniale zastąpi obiad , kolację, dużo witamin i omega z ryby morskiej , nie tylko pycha ale i zdrowie :)



Sałata z grillowanym łosiem i sosem czosnkowym 

składniki

2 jajka przepiórcze

150g filetu z łososia

1 pomidor żółty

jogurt naturalny

2 ząbki czosnku

sól morska

1/3 główki sałaty masłowej  

Filet z łososia solimy i grillujemy z obu stron. Sałatę myjemy , osuszamy i rwiemy na kawałki.Żółty pomidor kroimy na mniejsze kawałki. Do jogurtu wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina cukru ,soli i pieprzu ,mieszamy. Na patelni smażymy jajka przepiórcze. Serwujemy , sałatę układamy na talerzu ,dodajemy pomidorki i porwanego łososia. Polewamy sosem czosnkowym . Na wierzch układamy usadzone jajka.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz