Polecam kaszę jaglaną jest pyszna w smaku i zdrowa ,tylko coś mało popularna :(
Kasza jaglana z szpinakiem i sosem czosnkowym
składniki
1 szklanka kasza jaglana Kupiec
1 łyżka masło,
1 łyżeczka olej kujawski,
Kucharek - uniwersalna,
4 łyżki śmietana,
1 łyżeczka majonez,
2 ząbki czosnek,
1 garść szpinak
Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem na 1 szklankę kaszy ok 1,5 szklanki wody . Gotujemy . Dodajemy przyprawę uniwersalna do smaku . Pod koniec gotowania dodajemy masełko . Mieszamy i nakrywamy ,żeby kasza doszła.
Na patelni na oleju ok 1 łyżeczką podsmażamy wyciśnięty czosnek 1 ząbek . Dodajemy szpinak smażymy . doprawiamy solą . Robimy sos czosnkowy . Śmietanę mieszamy z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. doprawiamy sola i pieprzem . Kasze podajemy z szpinakiem i polewamy sosem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz