poniedziałek, 16 lipca 2012

Kasza jaglana z szpinakiem i sosem czosnkowym

Polecam kaszę jaglaną jest pyszna w smaku i zdrowa ,tylko coś mało popularna :(

Kasza jaglana z szpinakiem i sosem czosnkowym

składniki

    1 szklanka kasza jaglana Kupiec
    1 łyżka masło,
    1 łyżeczka olej kujawski,
    Kucharek - uniwersalna,
    4 łyżki śmietana,
    1 łyżeczka majonez,
    2 ząbki czosnek,
    1 garść szpinak


Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem na 1 szklankę kaszy ok 1,5 szklanki wody . Gotujemy . Dodajemy przyprawę uniwersalna do smaku . Pod koniec gotowania dodajemy masełko . Mieszamy i nakrywamy ,żeby kasza doszła.
Na patelni na oleju ok 1 łyżeczką podsmażamy wyciśnięty czosnek 1 ząbek . Dodajemy szpinak smażymy . doprawiamy solą . Robimy sos czosnkowy . Śmietanę mieszamy z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. doprawiamy sola i pieprzem . Kasze podajemy z szpinakiem i polewamy sosem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz