Idą ca ciosem i sezonem kurkowym ,ugotowałam krupnik i dodałam do niego podsmażone kurki.
składniki
2 szt marchewka,
1 szt pietruszka,
2 kulki ziele angielskie,
2 szt liść laurowy Kamis
4 szt ziemniaki,
1 woreczek kasza,
1 szt cebula,
1 łyżka masło,
Sól,
1 szkl kurki,
3 kostki rosół drobiowy Winiary
Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaczki ,strata na dużych oczkach marchewkę i pokrojona w kosteczkę pietruszkę . Gotujemy ok 15 min . Dodajemy kostki bulionowe. Dodajemy kasze . Gotujemy . Na patelni podsmażamy pokrojone kurki z posiekana cebulką . Kurki doprawiamy sola i pieprzem . Po usmażeniu dodajemy do krupnika. Zagotowujemy .Podajemy z świeżym chrupkim pieczywem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz