sobota, 7 lipca 2012

Leczo po mojemu

Nie ma jak pyszne leczo z młodych kabaczków . Młode nie duże sztuki szybciutko się uduszą lekko zmiękną i są pyszne  w smaku .

składniki

    2 szt kabaczek,
    1 szt cebula,
    3 łyżki pomidory w puszce Cirio
    pieprz kamis
    olej do smażenia Kujawski
    1 szt papryka zielona,
    1 szt papryka żółta,
    35 dag kiełbasa,
    Kucharek na lato
   Fix Leczo knorr


Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy kucharka do smaku  i fix  leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane. Mieszamy i dusimy . Doprawiamy pieprzem .Podajemy

1 komentarz:

  1. Ale sobie narobiłam smaku, już dawno nie było u mnie leczo, w lidlu kupiłam sporo papryki w promocji, może i jakaś kiełbaska się znajdzie, trochę warzyw i do dzieła, pięknie u Ciebie podane:)

    OdpowiedzUsuń