Sezon kurkowy trwa . W mojej kuchni kurki tez zagościły w roli głównej z mięskiem mielonym .
składniki
2 szklanki kurki,
30 dag mięso mielone,
1 szt bułka czerstwa,
1 szt cebula,
Sól,
pieprz,
1 ząbek czosnek,
2 łyżki mąka,
1 łyżka masło,
jajko,
1 łyżeczka majeranek kamis
1 szklankę kurek myjemy obgotowujemy i kroimy dość drobno . Takie pokrojone zimne kurki dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy jajko,sól,pieprz namoczoną bułkę wyciśnięty czosnek ,troszkę majeranku . Mieszamy dobrze . Formujemy klopsiki obtaczamy je w mące i smażymy na oleju rzepakowym . Druga szklankę kurek podsmażamy z cebulką na masełku .Gdy są gotowe przekładamy do nich usmażone kotleciki. Chwilę razem smażymy . Podajemy z ziemniaczkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz