niedziela, 22 lipca 2012

Mielone z kurkami

Sezon kurkowy trwa . W mojej kuchni kurki tez zagościły w roli głównej z mięskiem mielonym .

składniki

    2 szklanki kurki,
    30 dag mięso mielone,
    1 szt bułka czerstwa,
    1 szt cebula,
    Sól,
    pieprz,
    1 ząbek czosnek,
    2 łyżki mąka,
    1 łyżka masło,
    jajko,
    1 łyżeczka majeranek kamis

1 szklankę kurek myjemy obgotowujemy i kroimy dość drobno . Takie pokrojone zimne kurki dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy jajko,sól,pieprz namoczoną bułkę wyciśnięty czosnek ,troszkę majeranku . Mieszamy dobrze . Formujemy klopsiki obtaczamy je w mące i smażymy na oleju rzepakowym . Druga szklankę kurek podsmażamy z cebulką na masełku .Gdy są gotowe przekładamy do nich usmażone kotleciki. Chwilę razem smażymy . Podajemy z  ziemniaczkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz